Haber

Putin: “Yeni START anlaşmasına katılımımızı askıya alıyoruz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Rusya ile ABD arasında imzalanan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerinin sınırlandırılmasını içeren Yeni START anlaşmasını askıya aldıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki savaş ve ülkesinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Federal Meclis üyelerinin yanı sıra Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus hükümet üyeleri, Rus diplomatlar ve Ukrayna’daki savaşta yaralanan asker ve aileleri de hazır bulundu. Ukrayna ile yaşadıkları krizden Batılıların sorumlu olduğuna ve bu sürecin 2014’te başladığına işaret eden Putin, “Batılı liderlerin vaatleri geçersiz ve acımasız bir saçmalığa dönüştü. Batılı ülkeler Ukrayna’nın radikal milliyetçi birliklerinin askerlerini eğitti ve onlara silah sağladı.Kiev, özel askeri operasyon başlamadan önce Batı ile silah tedariki için müzakere ediyordu.Rusya, Donbass’ın sorunlarının barışçıl çözümü için elinden gelen her şeyi yaptı.Bu sırada Kiev, Donbass’ın sorunlarını çözmedi. oyalandı ve oyalandı.Siyasi cinayetler işledi ve müminlere kötü muamelede bulundu.Minsk anlaşmalarını diplomatik bir tiyatro gibi sunmaktan gurur duyuyorlar. Rusların kanı dökülürken, içtenlikle sorunu çözmeye çalışırken Rusya ile alay etmeye devam ettiler. Bu iğrenç aldatma yöntemi daha önce birçok kez kullanıldı. Batı, Yugoslavya’yı, Irak’ı, Libya’yı işgal etti. Suriye’yi yerle bir ettiklerinde de aynı şekilde utanmazca ve ikiyüzlü davranmıştı. utancı asla silemeyecekler. Namus, güven ve edep kavramları onlara yabancıdır. Sömürü politikasını sürdürürken tüm dünyayı aşağılık gördüler. Barış diyerek kendi halkını kandırdı” dedi.

“Dünyadaki hiçbir ülkenin ABD’nin yurtdışındaki kadar askeri üssü yok”

“Batı ile diyaloğa açık ve içtenlikle hazırdık. Hem Avrupa’nın hem de tüm dünyanın eşitliğe dayalı bölünmez bir güvenlik sistemine ihtiyacı olduğunu söyledik ve ısrar ettik. Uzun yıllar bu fikri ortaklarımızla tartışmayı ve birlikte çalışmayı teklif ettik. uygulayın” dedi Putin. Ya cevap alamadık ya da iki yüzlü cevaplar aldık. NATO’nun sınırlarımıza doğru genişlemesi, Avrupa ve Asya’da askeri üsler kurması. Muhtemelen bizi korumak için şemsiyeler kurarlardı. Dünyada hiçbir ülkenin ABD’nin yurtdışında sahip olduğu kadar askeri üssü yoktur. “Dünyanın her yerinde yüzlerce askeri var. Neredeyse tüm gezegen onlarla dolu. Silah anlaşmalarını nasıl sonlandırdıklarına tüm dünya şahit oldu.”

“Savaşı Batı başlattı, biz bu savaşı durdurmak için güç kullanıyoruz”

Batılı ülkelere güvenlik garantileri içeren bazı tekliflerde bulunduklarını ancak Batılıların bu anlaşmaları reddederek Kiev rejimini desteklediklerini, Ukrayna’nın doğusunda askeri operasyon düzenlendiğini belirten Putin, “Aralık 2021’de güvenlik garantileri teklifimizi resmen sunduk. ABD ve NATO’ya Açıkça ‘hayır’ız.O zamanlar Batı’nın saldırgan duruşunun bitmeyeceği anlaşılmıştı.Kiev’in Donbass’a Şubat 2014’teki saldırısından da belliydi. Kiev rejiminin 2014’te Donbass’ı havadan bombaladığını hatırlatmak isterim.Donetsk ve Luhansk’a saldıranların bir sonraki adımı Kırım’a saldıracağı belliydi.Kiev, Kırım’a 2014’te saldıracağını söylüyor. Bir sonraki adım Bütün bunlar BM Güvenlik Konseyi’ne karşıydı. Savaşı başlatan Batı’ydı ve biz bu savaşı durdurmak için güç kullanıyoruz. Batı sınırsız hakimiyet istiyorsa evimizi ve halkımızın hayatını koruyoruz. ,” dedi İD.

“Kiev’e savaş için 150 milyar dolar verildi”

Batılı ülkelerin Ukrayna politikasını eleştirmeye devam eden Putin, “Savaş için Kiev’e 150 milyar dolar verildi. Ukrayna’ya para akışının azaldığını görmüyoruz. Dünyada kimse onun Batı olduğunu unutmadı. Cini şişeden çıkarandır.Üstelik ne istenirse karşılığı gelir.Böylece savaş bitmez.ABD’nin 2021’den sonra başlattığı savaştan sonra ama sanki hiç olmamış gibi kendilerine barış yanlısı diyorlar. Trilyonlarca dolar gelirleri var.İnsan hakları ve demokrasiyi araç olarak kullanarak kendi hegemonyalarını kuruyorlar.Geçen yüzyılda Naziler Avrupa’da büyüsün diye uğraştılar.Bugün Ukrayna’da Nazileri aşmaya çalışıyorlar.Her şey her asırda bir tekrarlanıyor.Batı 2014’te Ukrayna’daki darbeyi destekledi.Ne kadar para ayırdıkları bile belliydi.Rusya’ya yönelik saldırganlık körüklendi.Bu darbe anayasaya aykırıydı.Yugoslavya’da kullandıkları grupların kullandıkları semboller ve Neonazi sembolleri. bugün Ukrayna askerlerinin kamuflajı içinde yenildi. r alır. Ancak Batı buna karşı bir tepki göstermiyor. Bu çok şaşırtıcı. Çünkü Rusya’ya karşı savaşan herkesi destekliyorlar. Rusya’ya karşı olsalar şeytanı bile kendi taraflarına çekerler” dedi.

“Ukrayna halkına karşı savaşmıyoruz”

Amaçlarının Ukrayna halkına saldırmak olmadığını ifade eden Putin, “Batılı seçkinler Rusya’yı stratejik bir yenilgiye uğratarak bizi sonsuza dek bitirme hedeflerini gizlemiyorlar. Biz Ukrayna halkına karşı savaşmıyoruz. Batılılar tarafından köleleştirildi. Ukrayna’da yolsuzluk, eşitsizlik ve yoksulluk körüklendi. On yıllardır.” Ukrayna endüstrisini yok ettiler. Bu nedenle asker bulmakta zorluk çekmediler. Ukraynalıları koyun olarak görüyorlar. İnsanı harcanacak bir meta haline getirdiler. Bunun sorumluluğu tamamen Batılı elitlere ve Kiev rejimine aittir. Batı tarafından Kiev’e verilen silahların menzili ne kadar uzun olursa, Rus topraklarından gelen tehdit o kadar büyük olur. “Rusya’yı küresel bir hedef haline getirmeyi hedefliyorlar. Buna misilleme yaparız. Rusya’yı savaş alanında yenmeleri imkansız. Bu nedenle savaş sistemlerini geliştiriyorlar.”

“Aile, bir erkek ve bir kadın arasındaki birliktir. Dünyadaki her dinin kutsal yazıları ona atıfta bulunur”

Batı kültürünün yozlaştığını ve kendi kültürlerini bundan koruyacaklarını ifade eden Putin, “Çocuklara yönelik her türlü istismar yapılıyor. Kadın-erkek birliği demek. Dünyadaki bütün dinlerin kutsal kitapları konuşuyor. Ama Batı da bu kutsal kitapları sorgulamaya geldi. Batı’daki seçkinler aklını kaçırmış ve artık çaresi yok. Biz çocuklarımızı bu tür sapkınlıklara karşı savunuyoruz. Korumamız lazım” dedi. .

“Cadı avına çıkmayacağız”

Ukrayna’daki askeri operasyonlarda Rusya’ya saldıranları da hedef alan Putin, “Rusya’ya ihanet edenler ve terör eylemleri gerçekleştirenler yargı önünde hesap verecektir. çok uluslu toplum, Bütün vatandaşlarımız kararlı bir duruş sergilediler, Donbass harekatını desteklediler, Donbass’ı desteklediler, Donbass’ın Rusya’nın yanında olduğunu her bir vatandaşımızın anlıyor ve anlıyoruz. Donetsk’teki askerlerimiz, vatansever askerlerimiz “Çok uzun bir liste olduğu için sayamadığım tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan, Donbass, Herson, Luhansk ve Zaporozhian bölgelerinde yaşayanlara seslendi. Ukrayna’da Putin, “Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojya ve Herson bölgelerinde yaşayan, kendi geleceğini belirleyenlere bir sözüm var. Rusya’nın ve vatanınızın yanında olma kararlılığınız daha güçlü. hiçbir şey” dedi.

“Yeni bölgelerin Rusya’ya bağlantı yolları oluşturulacak”

Ukrayna’dan ilhak edilen bölgelerin Rus topraklarıyla entegrasyonu için yeni projeler hazırladıklarının altını çizen Putin, “Azak Denizi yeniden Rusya’nın iç denizi oldu. Yeni bölgelerimizin kalkınması için programlar oluşturduk. Kırım’da olduğu gibi burada da yeni istihdam alanları oluşturduk, yollar yaptık.Uzun vadeli barış ve istikrar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bunun için askerlerimiz kendi tarihimiz için, ecdadımız için, tarihi adaletin ihyası için kahramanlıklarını sürdürüyor” dedi. takviyelerin devamı için temel.

“New Start anlaşmasına katılımımızı askıya alıyoruz”

Putin yaptığı konuşmada, ABD ile Rusya arasında imzalanan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerinin azaltılmasını da içeren New START anlaşmasını askıya aldıklarını da duyurdu. Putin, “Bugün Rusya’nın New Start anlaşmasını askıya aldığını duyurmak zorundayım. Tekrar ediyorum, anlaşmadan çekilmiyoruz, askıya alıyoruz” dedi. Anlaşmanın uygulanabilirliğinin ortadan kalktığını öne sürerek anlaşmayı askıya aldıklarını belirten Putin, “NATO, Şubat ayında Rusya’dan stratejik silahlar konusunda anlaşmaya dönmesini istedi. Askeri tesislerimizi de denetlemek istediler. Mevcut çatışma durumunu göz önünde bulundurarak askeri tesislerimizi de denetlemek istediler. varız bu çok saçma ama denetim yapmamıza izin vermediler nato stratejik silahların azaltılması anlaşmasına taraf olmak istediğini söylüyor bu bizim için iyi ama çok geç çünkü çok var NATO’da nükleer güçler. Antlaşma ilk olarak 1991’de Sovyetler Birliği ile ABD arasında imzalandı. O zamanlar şartlar çok farklıydı. Sovyetler Birliği ve ABD’nin görmediği bir seviyedeydi. birbirlerini düşman olarak Hepsi geçmişte kaldı. Bağlantılarımız bozuldu” dedi.

“Rusya’nın nükleer kuvvetlerini en yeni sistemlerle donatma düzeyi yüzde 91’i aşıyor”

ABD ile nükleer yarışta geri kalmamaları gerektiğini vurgulayan Putin, “Amerikalılar yeni nükleer silahlarını geliştirme sürecindeler. Rusya’nın da yeni nükleer silah geliştirmesi gerekiyor. Biz kimseyle rekabet etmiyoruz. , nükleer testlerine devam ettikleri sürece devam etmek zorundayız.Rusya’nın nükleer kuvvetlerinin “Son sistemlerle donatılma düzeyi yüzde 91’i aşıyor. Edindiğimiz tecrübeyi göz önünde bulundurarak ordunun tüm birimlerinde yüksek bir kalifikasyon seviyesine ulaşmalıyız” dedi.

“Ticaret yolumuzu iyileştiriyoruz”

Ukrayna savaşının ardından Batılı ülkelerin kendilerine yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararlarının kendilerine yönelik olduğunu ifade eden Putin, “Bize yaptırım uygulayanlar kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. İstihdam, enflasyon ve ekonomik sorunlar yaşıyorlar. Bunun için Rusya’yı suçluyorlar.” Rusya’nın malına el koydular ve enflasyonu körüklemek için her şeyi yaptılar. Bu hırsızlıktır. Buna rağmen aldıkları ekonomik tedbirlerle bu baskıyı püskürttüklerini belirten Putin, “İstihdamı koruduk, finans sistemini ve girişimcileri ortak hareketlerle destekledik. iş. Ekonomimizi güçlendirmek için 1 trilyon ruble bütçe oluşturduk. 2022 yılı sonuçlarına göre Gayri Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 2,1 küçüldü. Batı, Rusya ekonomisini yüzde 25 oranında büyütüyor. Rus şirketleri lojistik zincirlerini yeniden kurdu. Bizimle çalışmak isteyen birçok ülke var. Dost ülkelerle ticaret hacminde yüzde 50 artış oldu. Ticaret yolumuzu Kazakistan, Moğolistan, Çin’e kadar geliştiriyoruz. Hazar Denizi’ne giden rotalarımızı geliştireceğiz. İran, Pakistan “Birçok ülke ile bu yolları geliştireceğiz. Rusya’daki yolların yüzde 85’i yenilenecek. İmkanlarımızı okullardan köylere bedava gaz sağlamak için kullanacağız” dedi.

“Arkadaş olmayı biliyoruz”

“Biz dost olmayı biliriz, sözümüzü tutarız, kimseyi hayal kırıklığına uğratmayız ve zor durumlarda dimdik dururuz. Pandemi döneminde İtalya dahil birçok ülkeye yardım ettik. Depremlerin ardından hızla Türkiye’nin yardımına gittik ve Suriye” dedi Putin. Putin ayrıca, Rusya’da önümüzdeki Eylül ayında yapılacak yerel seçimler ile 2024 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de yasaya uygun olarak yapılacağını bildirdi.

Putin’in davetlisi olarak savaşta şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. – MOSKOVA

havran-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort